STUDENTAMS REIKIA VALGYKLOS – LTCampus iniciatyva

Untitled-1

Šiuo metu ISM universiteto kiemelyje (Arklių g. 18, Vilniuje) vyksta statybų darbai. Rekonstruojami du pastatai, kurie iki tol nebuvo prižiūrimi ir apskritai naudojami. Šie pastatai, kaip ir pagrindinis ISM pastatas, priklauso Vilniaus Arkivyskupijai. Vieną iš pastatų ISM planuoja išsinuomoti administracinėms reikmėms, kitame planuojama įrengti gana brangią vietą pavalgyti, kuri studentams greičiausiai bus ne visai „pagal kišenę“.

 

Prabangų restoraną galimą įrengti bet kurioje Senamiesčio vietoje, bet turėkime omenyje, kad tokią vietą norima įkurdinti universiteto teritorijoje. Negana to, ISM iki šiol neturi valgyklos, o restorano šeimininkai tikrai norėtų prekiauti ir alkoholio bei tabako gaminiais. Būtų puiku, jei ten atsirastų vieta ne tik studentams pavalgyti ar išgerti kavos puodelį, bet ir drauge naudingai praleisti laiką – pabendrauti, paskaityti, pasimokyti.

Vieta idealiai tinkama valgyklai ar studentų centrui – patalpos nedidelės, prie universiteto, o tuo labiau, kad patalpų šeimininkas – Vilniaus Arkivyskupija, kuriai turėtų rūpėti jaunimo, šiuo atveju – ISM studentų gerovė, o tam tikru atžvilgiu – ir blaivybė. Kai pagalvoji, tai beveik visą nekilnojamąjį turtą Bažnyčia per metų metus gavo iš tikinčių jos pasekėjų. Turtas buvo užrašytas testamentu ar kitaip paaukotas su įsitikinimu, kad jis bus panaudotas geriems  tikslams… gaila, tačiau šiandien Bažnyčia Lietuvoje nebėra institucija, turinti glaudų ryši su jaunesniąją karta. Arkivyskupija čia įrengdama valgykla ir studentų centrą, kuriame nebūtų prekybos alkoholiu, įrodytų, kad pelnas nėra didesnė vertybė ar interesas, nei studentų gerovė.

Prašome TAVO pagalbos. Dalinkis su kitais šia informacija, skleisk žinutę!  Taip ji pasieks ir, galbūt, privers Vilniaus Arkivyskupiją, ignoruojančią mūsų ir visuomenės prašymus, imtis atitinkamų veiksmų.

 

Daugiau informacijos:

Sandeliukai, alkoholis ir bažnyčia

One thought on “STUDENTAMS REIKIA VALGYKLOS – LTCampus iniciatyva

  1. Pingback: Students need a cafeteria | Save Old Town

Leave a comment